“De sfeer van onze pop-up zomerbar was zo goed dat we er een vervolg aan breien”

Touch wijnen & catering in de Craenenbroekstraat opent zaterdag haar pop-up zomerbar. Tot september kan je op het gezellig terras terecht voor een kwaliteitsvol wijntje of een lekkere prosecco, maar evengoed voor een verfrissende sangria, een huisgemaakte cocktail of een lekker hapje. “En op de nationale feestdag, zondag 21 juli, verkopen we Belgische rundvleesburgers met verse frietjes”, zegt de gastvrije zaakvoerster Michelle.

Touch catering is sinds 2010 actief. “We zijn indertijd met catering gestart, voor evenementen, maar al snel zijn we in de setcatering beland”, vertelt Michelle. “Eerst was dat bij Quiz Me Quick, later nog bij allerlei reeksen zoals De Zonen van Van As. Ook bij de wedstrijden van de Jupiler Pro League en van de Rode Duivels staan we klaar met onze keuken, net als voor Sporza en Music For Life van StuBru. We doen dit nu al vele jaren en de mensen krijgen van ons wel altijd lekker eten, maar de daarbij horende wijnen ontbraken. Vandaar dat we besloten om een wijnhandel met exclusieve wijnen op te starten.”

En dat zijn Italiaanse wijnen, want Michelle houdt van Italië. “Dat is altijd zo geweest. Italië is een superfijn land, met vriendelijke mensen en bijzonder lekkere wijnen en andere dranken. We gaan elk jaar proeven en zo hebben we daar tal van vrienden gemaakt, die bijna familie geworden zijn.”

Eén weekend op de maand toverde Michelle haar wijnwinkel om tot een wijnbar. Dat concept werd zo gesmaakt dat ze vorige zomer besloot om een pop-up wijnbar met terras te openen. “De sfeer was echt top en daarom dat we ook deze zomer ons vernieuwd terrasje buiten zetten en dat elke donderdag, vrijdag, zaterdag van 17 uur tot middernacht en zondag van 12 tot 24 uur. Zaterdag is er ook een Italiaanse buffet en zondag serveren we hamburgers met frietjes. En uiteraard kan je hier de Gin 3380 proeven, de gin die ik samen met het gemeentebestuur van Glabbeek heb bedacht. Deze wordt in onze gemeente en ver daarbuiten erg gesmaakt.” Alle info over de zomerbar kan je vinden op de Facebook- en Instagrampagina van Touch catering & wijnen.

Lees het origineel artikel: https://www.hln.be/in-de-buurt/glabbeek/-de-sfeer-van-onze-pop-up-zomerbar-was-zo-goed-dat-we-er-een-vervolg-aan-breien~ad6c82d4/